Hem
Nyheter
Jimmy

Skrivet av Therese Walter

Jimmy Dovholt är Compileit's nya tillskott inom Digital Insights & Analytics

2023-02-27

Vad gjorde du innan, och vad är din roll på Compileit? Jag kommer senast från Valtech där jag jobbade som Head of Digital analytics i Sverige. Arbetet spände över många olika typer av uppdrag inom allt från strategiska frågor till teknik, analys och visualisering. Min roll på Compileit blir likartad, men naturligtvis anpassad efter hur våra kunders behovsbild ser ut.  Min titel på Compileit är Head of Digital Insights & Analytics, där det är högst medvetet att sätta insikter först för att markera vad som är det primära målet med mitt arbete.

Vad fick dig att välja Compileit? Som analytiker letar jag konstant efter sätt att optimera lösningar, investeringar och processer. Compileit jobbar snabbt och utan byråkrati, vilket i kombination med en förmåga att leverera lösningar på hög nivå är ett sant nöje att bli en del av.

Vad, inom analys tror du vi kommer se mer och mindre av under 2023? Oavsett vad en organisation idag befinner sig i sin datamognad kommer de att förflytta sig “uppåt” i trappan och bli bättre och bättre på att utnyttja sin data. Eller i alla fall skapa förutsättningar för att kunna utnyttja sin data. Huruvida man också investerar i nödvändig kompetens eller inte kan vara en vattendelare.

I kombination med ovanstående fortsätter antagligen resan mot att demokratiserad data, dvs göra den tillgänglig för allt fler inom organisationen. 

Frågor kring data privacy (både legalt och etiskt) kommer fortsätta att skapa huvudbry och osäkerhet med allt vad det innebär av investeringar i verktyg, marknadsföring, datakvalitet osv. Kommer det ett nytt privacy shield och överlever det i sånt fall bara till ett Schrems III?

Vågar man prata om trender utan att hävda att Machine learning och AI kommer att få sitt stora genomslag nu? Och bara si så där, så har jag gjort det.

Vad gör du när du inte är på Compileit? Lagar mat, odlar chili, väntar på att få tillbaka suget efter fotograferandet och längtar efter nästa resa. Försöker också kämpa mot ett högst tveksamt behov av att köpa en ny Nakirikniv. Vi får se hur det går med den saken 😉