Hem

Sökmotoroptimering (SEO)

På Compileit tror vi på att det mesta går att förenkla.

Vi erbjuder strategisk rådgivning, teknisk implementation och långsiktigt kontinuerligt arbete inom SEO. Vi försöker alltid bygga vårt SEO-arbete på att förenkla, automatisera, integrera och implementera.

Vad användare söker på är grunden till allt. Utan användare finns det sällan ett syfte att bygga en webbapplikation av någon form. Vi sätter alltid användarna i centrum där sökbarhet och upplevelse genomsyrar allt vi gör.

Vi står precis i början av en teknikrevolution inom AI som kommer förändra det internet som vi är vana vid.  Webbplatser kommer att spela en funktion även i den nya verkligheten, men hur användare konsumerar information håller på att drastiskt förändras. 

Förändringen har vi dock sett komma under en längre tid, information hämtas från webbplatsen och visas direkt i sökresultatet. Några exempel är featured snippets och knowledge panels. Varför ska en användare gå in på en webbplats överhuvudtaget om frågan hen ställer kan besvaras direkt i söket? Hur kan en webbplats blir AI-ready? Vi hjälper er!

Sökmotoroptimerare framför skäm med statistik

Kontakta oss

Vill du starta ett projekt tillsammans med oss eller bara säga hej? Hör av dig via formuläret nedan.

Vi tror allt går att förenkla, även SEO

Förenkla SEO

Vi tror att allt går att förenkla. Därav vårt motto: Business success simplified. Att förenkla SEO handlar om att bryta ner, prioritera och börja i rätt ände. 

Automatisera SEO 

Viktigt information ska nå dig när du behöver den. Automatiserad SEO handlar om att skapa effektiva arbetsprocesser mellan analys och implementation. Att kontinuerligt och strukturerat validera hälsan och viktiga KPI:er gör att SEO-arbetet blir mer proaktivt och mindre reaktivt. Automatisering handlar även om hur vi bäst kan använda AI inom SEO. 

Integrera SEO

Att integrera SEO med utvecklingsteamet är en förutsättning för att skapa långsiktighet inom SEO. Tiden och förmågan att implementera SEO måste vara på plats. Vi arbetar med att tidigt identifiera möjliga flaskhalsar för att SEO ska bli genomförbart. Det kan röra sig om både prioriteringar och kompetens. SEO berör även nästan alltid innehållsproduktion och även där behöver arbetet integreras med skribenter.

Implementera SEO

Compileit är i sin grund tekniska arkitekter. Allt vi rekommenderar kan vi själva implementera och genomföra. Om det saknas tekniska resurser tillsätter vi det som är nödvändigt. Att SEO- blir implementerat är det viktigaste av allt. 

För oss innebär SEO att:

Upplevelsen av varumärket och produkten alltid bör stå i centrum. Webbplatsen eller appen måste nå upp till de förväntningar som ställs och det kan ibland vara en snårig väg fram i teknisk utveckling av både plattform och gränssnitt och även produktutveckling. Men om användare lämnar webbplatsen utan att göra något, spelar antalet ingen roll.

Allt börjar med en sökfras. Att synas i rätt kontext samt skapa rätt förutsättningar för att synas är alltid AO. När Google lanserar Google Magi kommer mycket att förändras. Ett AI kommer att hämta information från hemsidor och presentera det för användare likt det som ChatGPT gör idag.  Det kommer inte handla lika mycket om vem som rankar etta, utan vem som bäst besvarar frågan och att Google kan hitta svaret. Att veta vilka frågor ens användare ställer och besvara dessa kommer vara vitalt för att nå ut.

Innehållet måste vara bättre än bäst. Innehåll har över en natt blivit otroligt enkelt att producera och det kommer bara att gå snabbare. Vem som helst kan i stort sett producera vilket innehåll som helst med ett knapptryck. Internet kommer sannolikt att växa i en takt vi aldrig skådat. Att sticka ut i detta brus blir svårare för varje dag som går och det har nog aldrig varit viktigare att ställa frågan vad det är som gör just oss unika och hur visar vi det?

Att anamma förändring i landskap under förändring är den enda vägen fram. Ingen kunde tro att Nokias ledande ställning kunde försvinna över en natt, men allt som behövdes var en beteendeförändring och en teknikrevolution. Exakt samma sak händer nu, spelregler förändras när en teknikrevolution leder till en beteendeförändring.

I en SEO-strategi kommer vi titta på alla dessa delar, vi behöver både veta vad vi ska göra här och nu samt ta ett större helhetsgrepp för att veta var vi är på väg och vad som behöver göras för att komma dit.